США заблокували російський проект заяви в Радбезі ООН про атаки в Сирії

США заблокували російський проект заяви в Радбезі ООН про атаки в Сирії

Росія звинуватила США в застосування подвійних стандартів у боротьбі з терористами

США заблокували російський проект заяви для преси Ради безпеки ООН.

Про це заявив прес-секретар постпредставництва РФ при ООН Федір Стржижовський.

«Запропонований Росією проект заяви для преси Ради безпеки ООН, який засуджував атаку терористів на будівлю російського посольства в Дамаску 20 листопада, був знову заблокований американською делегацією», - сказав він.

За його словами, це «далеко не перший випадок, коли лідери так званої «коаліції» демонструють подвійні стандарти щодо терористичних актів, цілями яких стають російські закордонні установи».

«Російська Федерація і далі продовжить боротьбу з терористами в Сирії і буде сприяти встановленню миру і безпеки в Сирійській Арабській Республіці», - зазначив Стржижовський.

Нагадаємо, делегація Росії при ООН у четвер скористалась правом вето, заблокувавши резолюцію Ради Безпеки щодо продовження мандату Спільного слідчого механізму ООН і Організації по забороні хімічної зброї  з розслідування застосування хімзброї в Сирії.

Напередодні голосування президент США Дональд Трамп закликав Радбез ООН продовжити розслідування хіматак у Сирії.

На початку листопада стало відомо, що на місці хіматаки в Сирії знайдено залишки радянської авіабомби зі слідами зарину.

Як повідомлялося, 4 квітня по підконтрольному сирійській опозиції місту Хан-Шейхун було завдано авіаудару, внаслідок якого десятки людей загинули від хімічного отруєння. Організація ЮНІСЕФ повідомила про щонайменше 27 убитих дітей.

Місія ООН щодо розслідування застосування хімічної зброї встановила, що в атаці на Хан-Шейхун використовувався заборонений нервово-паралітичний зарин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: