США заперечують відродження ІДІЛ на східному березі Євфрата

США заперечують відродження ІДІЛ на східному березі Євфрата
Полковник США Раян Ділон

Вашингтон не може гарантувати подібного на іншому березі

Речник операції проти Ісламської держави Inherent Resolve полковник Раян Ділон заявив про те, що в східній частині середньої течії річки Євфрат дане терористичне угруповання повністю знищене. Про це повідомляє видання Military Times.

Дану заяву полковник Ділон мотивував тим, що ІД не вдалося повернути під контроль жодну частину територій на схід від річки Євфрат. За його словами сили коаліції створили надійну систему захисту в районах Аль-Дашіша і на півночі Абу-Камаль, де і на сьогодні є окремі загони ІД. Мова йде про загони не більше п’яти осіб.

Із іншого боку, як відзначив Раян Ділон, США не можуть гарантувати, що терористи не відновлять свого контролю в регіонах на захід від річки Євфрат, які захопили сирійські урядові сили. 

Речник операції Inherent Resolve заявив, що тепер США і партнери націлені на знищення мереж, які займалися рекрутством бійців, фінансуванням і проведення операцій. Окрім того міжнародна коаліція буде займатися постконфліктним будівництвом на територіях, які були звільненні від ІД.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: