Стало відомо, кого обрали генеральним директором-художнім керівником театру Франка

Стало відомо, кого обрали генеральним директором-художнім керівником театру Франка
Михайло Захаревич
фото: Українська правда

На керівну посаду у театрі претендував лише один кандидат

На відкритій комісії у Міністерстві культури обрали генерального директора-художнього керівника Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка. Ним став нинішній директор театру Михайло Захаревич. Про це повідомив український театральний критик Олег Вергеліс на своїй сторінці у Facebook.

Під час презентації своєї концепції розвитку театру Захаревич розповів про плани на своїй новій посаді. «Відкриється новий великий репетиційний майданчик, відкриється нова звукова студія. В театр приїдуть фахівці з Британії і США, які проведуть тренажі з франківцями. В планах низка міжнародних театральних проектів.  До кінця року вийдуть нові вистави Д. Богомазова (Коріолан), Ю.Одинокого (Ідіот), Г. Гладія (Очищення), О. Ліпцина (Деміург). Театр оновлює режисерський корпус і цьогоріч запрошує до співпраці молодих талановитих українських постановників -- Давида Петросяна, Івана Уривського.  Згодом буде конкурс і для молодих акторів, які увійдуть в трупу франківців», - розповів театральний критик Олег Вергеліс.

За словами художнього оглядача, конкурсна комісія одноголосно обрала Захаревича. До складу комісії входили керівник театру на Подолі Віталій Малахов, керівник «Молодого театру» Андрій Білоус, музикознавець та музичний критик Марина Черкашина та представники громадських організацій. 

Довідка:

Михайло Захаревич народився 26 вересня 1950 р. у с. Сосонки Вінницької обл.

У 1972 р. закінчив акторський факультет Харківського інституту мистецтв ім. І. Котляревського. Творча біографія розпочалася на посаді актора в Запорізькому обласному музично-драматичному театрі.

Подальше формування творчої долі М. Захаревича: це посада директора Запорізького театру. За короткий час, досягши успіху в цій справі, очолює Асоціацію директорів театрів України.

З 1992 р. – генеральний директор Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка.  На цій посаді співпрацює з майстром режисури, художнім керівником театру Сергієм Данченком, а з 2001 року – Богданом Ступкою. 

Михайло Захаревич перебував на посаді першого заступника Міністра культури і мистецтв України (1996 – 1999). Є доцентом Київського Національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка–Карого.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року головним режисером театру Франка став Дмитро Богомазов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: