Стало відомо, скільки українцям коштує утримання президента та його адміністрації

Стало відомо, скільки українцям коштує утримання президента та його адміністрації

У 2017 році це обійдеться в 819 млн гривень

Утримання президента та адміністрації обходиться офіційно влаштованому на роботу українцю в 51 гривню щорічно. Про це йдеться в матеріалі видання «Слово і діло».

Згідно з підрахунками журналістів видання, гроші, які йдуть на обслуговування президента та АПУ, крім забезпечення діяльності самої адміністрації та Петра Порошенка (233 млн грн - ред.), розподіляються на утримання державних резиденцій (77 млн грн - ред.), аеропорту для вищих посадових осіб «Україна» (223 млн грн), а також перевезення президента і співробітників Банкової (115 млн грн - ред).

Зазначається, що станом на 2017 рік в адміністрації президента працюють 1521 співробітник. На проведення одного заходу за участю глави держави витрачається 49 тис. грн, а витрати на один офіційний візит складають 13 млн грн. Всього таких заходів за участю Порошенка в 2017 році заплановано 260.

З аеропорту для вищих посадових осіб «Україна» в 2017 році заплановано 120 рейсів. На самому підприємстві працюють 332 людини, а перевезення здійснюються сімома літаками.

Зарубіжні візити Порошенка обійдуться платникам податків у 42 мільйони гривень – приблизно по 250 тисяч гривень за одну поїздку. Один візит глави держави за кордон коштує близько 1,4 млн грн.

У 2017 році діяльність президента та його адміністрації обійдеться в 819 млн грн. Кожен працюючий українець (16,1 млн за даними Держстату - ред.) в рік витрачає на їх обслуговування 51 грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: