Стало відомо, які документи українці можуть перевірити онлайн

Стало відомо, які документи українці можуть перевірити онлайн

За даними Держагентства з питань електронного урядування, вже доступно 118 публічних послуг у восьми сферах життєдіяльності

Наразі громадяни України можуть онлайн перевірити дійсність внутрішнього і закордонного паспорта, посвідки на проживання, посвідчення біженця, проїзний документ дитини тощо. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Державного агентства з питань електронного урядування України.

«Ось повний перелік документів, які можна перевірити на дійсність онлайн: паспорт громадянина України, паспорт громадянина у формі картки (ID-картки), паспорт громадянина України для виїзду за кордон, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідка на постійне проживання, посвідчення біженця, проїзний документ біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, проїзний документ дитини, проїзний документ особи, якій надано додатковий захист», - повідомили в прес-службі відомства.

За даними Держагентства, сьогодні українцям дистанційно вже доступно 118 публічних послуг у восьми сферах життєдіяльності.

Всі е-послуги акумульовані на сайті Кабінету міністрів (www.kmu.gov.ua) у розділі Послуги/Електронні послуги.

Як наголосили у відомстві, завдяки цим сервісам послугу можна отримати без відвідування органів влади та контакту з чиновником у будь-який зручний день і час без ризиків корупції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: