Суд обрав запобіжний захід голові Держрезерву Мосійчуку

Суд обрав запобіжний захід голові Держрезерву Мосійчуку
Голова Державного агентства резерву Вадим Мосійчук

Прокуратура просила відправити голову Держрезерву під домашній арешт із носінням електронного браслета

Голосіївський райсуд Києва застосував до підозрюваного у службовій недбалості голови Державного агентства резерву Вадима Мосійчука запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Про це інформує Еспресо.TV.

Слідчий суддя ухвалив: клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 3 грудня 2018 року. Прокуратура просила відправити голову Держрезерву під домашній арешт із носінням електронного браслета.

Мосійчук зобов’язаний прибувати до слідчого за вимогою, повідомляти про зміну місця проживання, здати закордонний паспорт та уникати контакту зі свідками у справі.

Напередодні прокуратура вручила підозру голові Держрезерву.

Зазначимо, що раніше комісія з питань вищого корпусу державної служби відкрила дисциплінарне провадження щодо Вадима Мосійчука. Безпосередньою причиною став візит голови Держрезерву в Литву 23-25 травня, де той проводив консультації і переговори з питань створення Держрезерву нафти в Україні.
У поданні зазначалося, що Держрезерв 23 травня просив першого віце-прем'єра Степана Кубіва надати Мосійчуку відпустку на ці дні, однак у зв'язку з порушенням термінів заяву не було погоджено.
Згодом, 30 травня, Держрезерв намагався отримати у першого віце-прем'єра дозвіл на це відрядження, проте безрезультатно. У документах зазначено, що з початку 2017 року Мосійчук 9 разів перебував у відрядженнях, в тому числі 4 рази – за кордоном (в Австрії, Словаччині, Сербії та Китаї), і щоразу – без дозволу Кубіва. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: