Суд повернув адмінпротокол щодо омбудсмена Денісової

Суд повернув адмінпротокол щодо омбудсмена Денісової
Людмила Денісова 

Наразі поки невідомо, чим обґрунтовував своє рішення суддя

Печерський районний суд міста Києва повернув протокол про можливе скоєння адміністративного правопорушення омбудсменом Людмилою Денісовою.

Таке рішення ухвалив суддя Володимир Карабань.

Наразі поки невідомо, чим обґрунтовував своє рішення суддя.

Згідно з протоколом, Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що Денісова як народний депутат 15 березня вчинила дії «в умовах реального конфлікту інтересів». Це полягало в безпосередній участі в обговоренні і голосуванні на пленарному засіданні з питання порядку денного про призначення її на посаду омбудсмена. Такими діями Денісова порушила вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, встановлені ст. 28 закону «Про запобігання корупції».

Відповідальність за таке правопорушення передбачена ч. 1 і 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомлялося 2 травня, Національне агентство із запобігання корупції на засіданні ухвалило рішення про направлення до суду протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Нацагентство наголошує, що складання протоколу та направлення його до суду не є свідченням вчинення особою адміністративного правопорушення, але є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Як повідомлялося, 25 квітня НАЗК запрошувало уповноваженого Верховної Ради з прав людини Денісова для пояснень у зв'язку з її голосуванням за своє призначення на посаду омбудсмена під час перебування її народним депутатом.

15 березня Верховна Рада призначила Денісову уповноваженим з прав людини. За таке рішення проголосували 280 народних депутатів, зокрема Денісова, яка на той момент була народним депутатом фракції «Народний фронт».

Після обрання омбудсменом парламент того ж дня позбавив Денісову депутатського мандата.

Читайте також матеріали: 

Валерія Лутковська: Хочу спробувати себе на виборах

«Вибуховий пакет». Як Рада працевлаштувала Смолія, Денісову та Пацкана

«Пристроїти Люду». Як депутат Денісова стала омбудсменом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: