Суд у Павлограді викликав на засідання ліквідованого бойовика «Гіві»

Суд у Павлограді викликав на засідання ліквідованого бойовика «Гіві»
Михайло Толстих

Михайла Толстих обвинувачують у скоєнні терористичного акту

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області викликає на засідання обвинуваченого у справі про теракт вбитого командира підрозділу «Сомалі» Михайла Толстих (позивний «Гіві»).

30 березня суд опублікував відповідне повідомлення в офіційній газеті «Урядовий кур’єр».

За повідомленням суду, після публікації в пресі обвинувачений вважається повідомленим про час і місце суду. У разі неявки суд розгляне справу без нього.

У суді виданню підтвердили, що справу має розглянути колегія із трьох суддів на чолі з головою суду Наталією Самоткан.

Михайла Толстих обвинувачують у скоєнні терористичного акту. Судове засідання призначене на 9:00 5 квітня.

Правозахисниця, директорка програми USAID «Права людини в дії» Української Гельсінської спілки з прав людини Надія Волкова повідомила виданню, що справа проти «Гіві» перебуває в Павлоградському суді з грудня 2016 року.

Вона зазначила, що причин для закриття провадження немає, поки факт смерті обвинуваченого не встановлений офіційно. 

«Підставою для закриття кримінального провадження є смерть людини. Якщо суд не виніс постанови, що людина є померлою, то вона вважається живою. Але йде інформація, у тому числі від СБУ про те, що «Гіві» вважається загиблою особою. Та СБУ не може це 100-відсотково підтвердити, адже це сталось на непідконтрольній Україні території. Тому суд не може закрити провадження. Наскільки я розумію, відбуватиметься заочне засудження, так само, як і в «справі Плотницького», – розповіла Волкова.

За її словами, щоб підтвердити смерть «Гіві», Україна повинна була б звернутися з офіційним запитом до Слідчого комітету Росії.

«Мені здається, було б доречним призупинити цей судовий процес. Зараз не встановлено, хто є відповідальним за ці (неконтрольовані Україною – ред.) території. Росія не визнає себе стороною конфлікту. Навіть якщо зараз суд винесе вирок, то які наслідки?» – вважає Волкова.

Як відомо, бойовик »Гіві» (Михайло Толстих) був ліквідований 8 лютого 2017 року в його кабінеті. 

Нагадаємо, головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов заявив, що ватажка батальйону бойовиків «Сомалі» Михайла Толстих вбили під час диверсійної операції українських патріотів.

Читайте також: Захарченко придивляється собі місце на кладовищі? Фоторепортаж з окупованого Донецька

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: