Суд засекретив рішення щодо позову Розенблата до НАБУ

Суд засекретив рішення щодо позову Розенблата до НАБУ
Борислав Розенблат

Рішення засекречено через закрите судове засідання по справі

Окружний адміністративний суд Києва засекретив рішення щодо позову народного депутата Борислава Розенблата до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Про це свідчить інформація в реєстрі судових рішень.

Як зазначається, суддя Руслан Арсірій засекретив своє рішення за позовом Розенблата до НАБУ про незаконність дій детективів.

Повідомляється, що судове рішення засекречено на підставі п.4 ч. 1 ст. 7 закону України «Про доступ до судових рішень» (через закрите судове засідання).

Нагадаємо, у червні 2017 НАБУ розкрило корупційну схему народних депутатів з нелегального видобутку бурштину в Північно-Західних областях України — Поліському районі.

За словами директора НАБУ Ситника, видобуток бурштину і його подальша реалізація через офшорну фірму сестри Розенблата мав здійснюватись під виглядом рекультивації земель Житомирської області. 11 липня Верховна Рада України зняла недоторканність з Розенблата та Максима Полякова. 

У діях Розенблата слідство вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництво на загальну суму 280 тис. доларів, у діях Полякова – ознаки зловживання впливом і хабарництво на суму 7,5 тис. доларів.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершила досудове розслідування кримінального провадження стосовно депутатів Верховної Ради Максима Полякова («Народний фронт») і Розенблата за підозрою у хабарництві.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Окружний адміністративний суд Києва відмовився визнати протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР. Народному депутату Бориславу Розенблату в задоволенні позовних вимог відмовили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: