Убивство сина Соболєва: суд взяв під варту ще двох підозрюваних

Убивство сина Соболєва: суд взяв під варту ще двох підозрюваних
У центрі Києва розстріляли автомобіль бізнесмена, 1 грудня 2019 року

Ще двом особам повідомлено про підозру за фактом ймовірної причетності до вбивства 3-річної дитини депутата Київської облради

25 березня Печерський суд взяв під варту ще двох підозрюваних у причетності до вбивства трирічного сина депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва.

Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора, а також hromadske підтвердили потерпілі.

Якихось подробиць щодо ролі затриманих у злочині Офіс генпрокурора не наводить.

Раніше слідство затримало перших двох фігурантів — підозрюваних виконавців злочину Андрія Лаврегу та Євгена Семенова. Обох суд взяв під варту. Згодом прокуратура погодила підозру ймовірному організатору злочину Юсупу Абуєву. Він оголошений у всеукраїнський розшук по іншій справі (вимагання грошей, створення ОЗГ, викрадення особи) і нібито, відповідно до заяви поліції — у міжнародний, однак, у базі Інтерполу його немає. Юсуп Абуєв був членом організації «Традиція і порядок», яку нібито покинув улітку 2019.

За даними слідства, Андрій Лаврега був тим, хто безпосередньо стріляв у автомобіль Соболєва 1 грудня, а Семенов давав йому сигнал, коли депутат вийшов із ресторану. За версією слідства, Андрія Лаврегу до злочину залучив росіянин Юсуп Абуєв, з яким він познайомився у зоні бойових дій на Донбасі. Під час зустрічі в одному з ТРЦ Києва Абуєв нібито запропонував Лаврезі вбити депутата за винагороду в 40 тисяч доларів. Останній, за даними слідства, погодився. Сам Абуєв виїхав з України.

Поліція розглядає три версії замаху на Соболєва: сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарська діяльність, а також минула та нинішня професійна діяльність депутата.

Нагадаємо, увечері 1 грудня 2019 року у центрі Києва сталася стрілянина. У перші кілька годин правоохоронці, що одразу прибули на місце події, не розкривали подробиць та імен жертв нападу. Однак пізніше стало відомо, що за кермом автівки, яку обстріляли, сидів депутат Київської обласної ради В’ячеслав Соболєв, а на задньому сидінні – його трирічний син Сашко, який помер у «швидкій».

Правоохоронці затримали двох молодиків, яких підозрюють у вбивстві дитини  Соболєва.

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що основні версії замаху на В’ячеслава Соболєва, які зараз розглядає поліція, – це сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарська діяльність, а також минула та теперішня професійна діяльність. 

Як повідомлялося, Національна поліція засекретила інформацію про можливих замовників замаху на вбивство Соболєва в центрі Києва.

Офіс генпрокурора доручив розслідування вбивства 3-річного сина В’ячеслава Соболєва Головному слідчому управлінню Нацполіції України. Крім того, змінено групу прокурорів та в подальшому процесуальне керівництво у цьому провадженні буде здійснювати Офіс генерального прокурора.

Соболєв обіцяє винагороду у розмірі 2 млн грн за допомогу у встановленні замовника злочину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: