Судді Верховного суду: закриття справи проти Іванющенка незаконне

Судді Верховного суду: закриття справи проти Іванющенка незаконне
Юрій Іванющенко

Думка двох суддів не вплинула на остаточне рішення

Двоє суддів Верховного суду України, які брали участь у «справі Іванющенка», вважають закриття кримінального провадження проти соратника Януковича незаконним. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень, ідеться у статті «Главкома» «Рука Іванющенка, або Творці однієї «зради».

Так, рішення у справі Юри Єнакіївського, як називають Юрія Іванющенка, виносив склад суддів Верховного суду України з семи осіб: Орлянської В.І., Британчука В.В., Григор'євої І.В., Наставного В.В., Солодкова А.А., Франтовської Т.І. та Фурика Ю.П. Двоє з них – Британчук та Григор'єва – висловили окрему думку, де зазначили: із рішенням суду касаційної інстанції не згодні.

«Вважаємо, що згадана ухвала судді апеляційного суду підлягає скасуванню із призначенням нового розгляду у суді апеляційної інстанції… через істотні порушення вимог (Кримінально-процесуального кодексу)».

Однак їхня думка не вплинула на остаточне рішення, яке виявилось дуже своєчасним – за два тижні Європейський союз переглядав санкції щодо колишніх українських високопосадовців.
Як відомо, ревізія завершилася тим, що ЄС зняв усі обмежувальні заходи лише з однієї людини – Іванющенка.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Рука Іванющенка, або Творці однієї «зради»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: