«Суддю «ДНР» Богославську заочно засуджено до 8 років в’язниці

«Суддю «ДНР» Богославську заочно засуджено до 8 років в’язниці
Прапор терористичної організації «Донецька народна республіка»

Громадянку України Олену Богославську визнано винною у причетності до створення терористичної організації

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області заочно визнав винною «суддю Центрально-міського міжрайонного суду Макіївки» Олену Богославську за ч.1 ст. 258-3 КК України і призначав покарання у вигляді позбавлення волі на 8 років з конфіскацією усього майна.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 26 грудня.

Досудове розслідування з’ясувало, що 9 січня 2015 року на підставі указу голови терористичної організації «ДНР» №03 Олену Богославську було призначено на посаду «судді Центрально-міського міжрайонного суду Макіївки». Її призначення відбулося «в цілях забезпечення нормального функціонування судової системи Донецької народної республіки».

Окремо слідство зазначило, що так звана суддя Богославська підлаштувала вироки Залізничного районного суду м. Львів від 13.02.2013 року і Апеляційного суду Харківської області від 21.07.2006 року у відповідність до кримінального кодексу «ДНР».

Костянтинівський міськрайонний суд наголосив, що незаконні нормативно-правові акти, видані представниками терористичної організації «ДНР», приймались всупереч чинного законодавства України та є протиправними й такими, що суперечать основоположним принципам Конституції України та іншим законодавчим актам України.

«Олена Богославська, маючи вищу юридичну освіту, обійняла посаду «судді Центрально-міського міжрайонного суду Макіївки». Аналізуючи досліджені в цьому кримінальному провадженню докази, суд вважає, що провина обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення повністю доведена, а саме, що Богословська умисно взяла участь у терористичній організації, а також вчинила інше сприяння діяльності терористичної організації і кваліфікує її дії за ч.1 ст. 258-3 КК України», - сказано у вироку суду.

Початок терміну відбування покарання у вигляді позбавлення волі для «судді «ДНР» рахувати з дати її затримання.

Як повідомляв «Главком», у 2018 році заочно винним так званого голову верховного суду «ДНР», громадянина Росії Едуарда Якубовського і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років. Також заочно засуджено до 9 років суддю незаконно створеного Харцизького міжрайонного суду «ДНР» Івана Киріяка за ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: