Супрун звинуватила більшовиків у насадженні російської мови в Україні

Супрун звинуватила більшовиків у насадженні російської мови в Україні

«Дуже сподіваюсь, що народні депутати проголосують у першому читанні законопроект 5670-д», - заявила Супрун

Російська мова має такі потужні позиції в Україні не тому, що вона інтуїтивно зрозуміла українцям, а тому, що колись українці були окуповані режимом, який обрав собі російську за офіційну.

Про це в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун 3 жовтня написала на своїй сторінці у Facebook.

«Це фундаментальний момент, який треба розуміти, щоб не називати запит на відновлення історичної справедливості черговим «мовосрачем». Якби Україна не була окупована більшовиками - ми б зараз не розуміли російської так само, як поляки чи німці. Втім сталось інакше, і природа двомовності України – це кривава історія завоювання, репресій, геноцидів, асиміляції та дискримінації», - зазначила Супрун.

На її думку, питання української мови також є «питанням боротьби з дуже поширеним в Україні комплексом меншовартості».

«Захист української мови – це питання виключно захисту української мови і сприяння її розвитку. І все. Решта – маніпуляції», - підкреслила Супрун.

«Дуже сподіваюсь, що народні депутати проголосують у першому читанні законопроект 5670-д і спокійно забезпечать його подальше прийняття, доопрацьовуючи за необхідності окремі його складові. Це дуже допоможе у культурній війні з Росією, що триває століттями, і дасть можливість відновити історичну справедливість», - зауважила очільниця МОЗу.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що законопроект про державну мову буде ключовим на поточному пленарному тижні парламенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: