Свідки масово проігнорували засідання суду у справі Януковича

Свідки масово проігнорували засідання суду у справі Януковича
Фото: РБК-Україна

Засідання було перенесене на 6 червня

Оболонський районний суд Києва не зміг допитати у вівторок, 5 червня, жодного свідка захисту у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Так, адвокат Януковича Ігор Федоренко заявив, що свідка Рапопорта допитати не вийде, оскільки свідок повідомив, що в нього захворіла мати і він готовий свідчити лише 6 червня.

За словами адвоката, свідок Бернацький також не може з певних обставин бути допитаний у вівторок, але готовий до допиту з 17 по 21 червня.

Крім того, Федоренко додав, що свідок Кобзар повідомив захисту, що на цьому тижні не може брати участі в допиті, хоча готовий до допиту у червні (раніше Кобзар надавав суду заяву з проханням допитати його вже в липні - Ред.).

Від свідка Павленка, за словами захисника, отримано заяву, що він зможе давати свідчення 8 червня.

«Не з усіма довелось зустрітись, але в режимі телефонному дізнались, що свідки не отримували повістки про виклик на засідання, але вони бажають дати свідчення, вони просять забезпечити здійснення міжнародної правової допомоги. Це стосується Захарченка та Якименка. Щодо свідка Ярощука - він зараз перебуває у відрядженні, найближчим часом він готовий надати свідчення», - наголосив у свою чергу адвокат Віталій Сердюк.

При цьому сторона обвинувачення вчергове наголосила, що адвокати Януковича цілеспрямовано зривають процес допиту свідків сторони захисту і адвокати не надали документів, які обґрунтовують заяви свідків, які не змогли взяти участь в сьогоднішньому судовому засіданні.

Засідання було перенесене на 6 червня. «Перерва до завтра на 10:00», - оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Суддя поінформував, що наступні засідання призначені на 10-ту годину ранку на 21, 22, 26, 27 червня.

Також Дев'ятко уточнив, що у липні засідання відбудуться з 16 по 20 липня щодня на 10:00.

Нагадаємо, раніше на суді у справі Януковича допитали колишнього командувача внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: