Таємничі рештки: вчені вважають, що знайшли новий вид предка людини

Таємничі рештки: вчені вважають, що знайшли новий вид предка людини
Завдяки тому, що у скелета залишилися збереженими кінцівки, археологи змогли зробити висновок, що у неї був дивний спосіб пересування - її ноги були довші її рук, тоді як у австралопітека - ноги і руки були приблизно однакової довжини

Рештки Little Foot належать старій жінці зростом близько 130 см, яка проживала на території печер Стеркфонстейн в ПАР приблизно 3,7 млн років тому

У Південно-Африканській Республіці вчені знайшли дивні кістки: це були рештки давнього предка людини, відомі як Little Foot. Про це пише  New Scientist

Тепер вчені однієї з дослідницьких груп, які мали доступ до кісток, хочуть класифікувати рештки, як особливий підвид австралопітека - нову проміжну ланку між мавпою і людиною. Його називають  A. prometheus (звичайні австралопітеки називаються A. africanus). 

У 1994 році, в печерах Стеркфонстейн, в Південно-Африканській Республіці, археологи виявили останки, які за своїми розмірами і виглядом нагадували останки мавпи. Їх так і назвали - Little Foot (Маленька нога), Але згодом виявилося, що це останки одного з видів австралопітека, який жив близько 3,7 млн років тому..

Рештки Little Foot належать старій жінці зростом близько 130 см, яка проживала на території печер Стеркфонстейн в ПАР приблизно 3,7 млн років тому.

Завдяки тому, що у скелета залишилися збереженими кінцівки, археологи змогли зробити висновок, що у неї був дивний спосіб пересування - її ноги були довші її рук, тоді як у австралопітека - ноги і руки були приблизно однакової довжини. Ймовірно, саме у цього підвиду почала збільшуватися довжина кроку.

«Це означає, що саме у неї довжина кроку поступово почала збільшуватися», - говорить Робін Кромптон з університету Ліверпуля. Відповідно, можна припустити, що вона була однією з «перехідних ланок» між мавпою і людиною прямоходячою.

Крім того, у нового підвиду було більш пласке обличчя, великі зуби і існував проміжок між верхніми іклами і різцями. Виходячи з цього, палеонтологи припустили, що вона була вегетаріанкою, тоді як всі австралопітеки були всеїдними.

Вчені також зазначають, що Little Foot була сильна в перенесенні предметів. Втім, лазила по деревах вона значно краще Homo Sapiens: відповідно, це докорінно вплинуло на її спосіб життя і житло, яке перебувало здебільшого на деревах.

Наразі науковці різних груп не дійшли згоди у питанні «Маленької ноги», а, отже, поки що така класифікація не є остаточною.

Як повідомлялося, британські вчені назвали продукт, який провокує у жінок рак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: