Таємничий адвокат стверджує, що найняв лобістів для Зеленського «з власної волі»

Таємничий адвокат стверджує, що найняв лобістів для Зеленського «з власної волі»
Президент України Володимир Зеленський вчергове запевнив, що «ніколи нічого ні у кого не просив»

Маркус Коен пояснив в інтерв'ю, що дивився серіал «Слуга народу» та був захоплений Зеленським

Загадковий американський адвокат Маркус Коен, який найняв лобістів з Signal Group Consulting LLC за 70 тисяч доларів для підвищення іміджу Володимира Зеленського у США, заявив, що зробив це з власної доброї волі та за власні гроші.

Про це сам Коен розповів в ексклюзивному інтерв'ю RFE/RL.

«Це була моя власна ініціатива... і я зробив це з радістю», - повідомив Маркус Коен у телефонній розмові.

Видання пояснює, що знайти його було нелегко. Він не користується жодними соціальними мережами, і має лише сторінку у LinkedIn із мінімальною інформацією. Численні високопоставлені співрозмовники журналістів у Вашингтоні ніколи не чули про нього.

 «Я за все заплатив сам», сказав Коен, додавши, що зробив це «з власної доброї волі» після короткої особистої зустрічі з Зеленським у Києві під час його виборчої кампанії. Він не пояснив, як заробив таку значну суму грошей», - пише автор розслідування.

У коментарі виданню телефоном зі Стамбула, президент України вчергове пояснив, що «ніколи нічого ні у кого не просив», йому «ніхто нічого не пропонував», він «ніколи нікому не платив і ні від кого нічого не брав». Володимир Зеленський додав: «Я сам собі лобіст».

Водночас Маркус Коен пояснив в інтерв'ю, що дивився серіал «Слуга народу» та був захоплений Зеленським. За його словами, «друг друга» познайомив його з Іваном Бакановим, який тоді був головою виборчого штабу нинішнього президента.

Коен підтвердив, що під час короткої особистої зустрічі з кандидатом Володимиром Зеленським не піднімав питання лобістської кампанії у США та запевнив, що з того моменту більше не мав з ним жодних особистих зустрічей.

«Коен також розповів, що згодом зблизився з Бакановим, який видався йому кмітливим та веселим», - пише видання та додає, що сам виконувач обов`язків голови СБУ відмовився від коментаря.

Водночас співробітники Signal Group Consulting LLC, з якими вдалося поспілкуватися автору розслідування, підтвердили, що Коен та Баканов перебували разом у Вашингтоні навесні 2019 року.

Видання пояснює, що тодішній голова штабу Зеленського Іван Баканов та «старший економічний радник» Олег Дубина відвідували столицю США з 15 по 17 квітня, провівши низку зустрічей, серед яких була і коштовна вечеря за участі Коена та «близько десяти інших невідомих людей» у ресторані BLT Prime всередині Trump International Hotel за два квартали від Білого дому.

«Це був захід на кшталт знайомства, я би сказав, із Заходом» - так Коен описав сенс візиту та лобістських заходів.

«Безперечно, нічого темного та конспірологічного», - пояснив він в інтерв'ю автору розслідування.

Раніще ЗМІ повідомляли, що лобістська компанія Signal Group Consulting отримала понад 60 тисяч доларів від представників президента України Володимира Зеленського за свою роботу в Сполучених Штатах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: