Танкісти і десантники провели навчання на півдні України

Танкісти і десантники провели навчання на півдні України
Фото: Командування об'єднаних сил Збройних сил України

У танкових і десантно-штурмових підрозділах, які підпорядковані командуванню об’єднаних сил Збройних сил України та несуть бойову службу на південному напрямку, тривають практичні заняття з бойової підготовки. Про це повідомляє служба зв'язків з громадськістю командування об'єднаних сил Збройних сил України.

«Танкісти відпрацьовують водіння по пересіченій місцевості, розгортання у бойовий порядок, вихід на визначені рубежі, а також дії під час оборони та контрнаступу», - зазначив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зазначається, що своєю чергою, десантники - виконують завдання з вогневої підготовки. А саме, стрільби зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, метання ручних гранат тощо. Крім того, військовослужбовці відпрацьовують питання тактичної, інженерної та медичної підготовки.

За словами Наєва, заняття проходять в умовах максимально наближених до бойових.

Між іншим, у серпні українські десантники брали участь у військових навчаннях в Німеччині. Україну представляв підрозділ 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, яка дислокується на Львівщині.

До слова, американські військові випробували робопсів для патрулювання території. Вперше під час навчань використали роботів, а точніше — робопсів Vision 60 компанії Ghost Robotics. Під час військових навчань кількох робопсів висадили біля однієї з повітряних баз штату Невада, де вони здійснювали патрулювання місцевості.

За словами сержанта ВПС США Лі Бостона, робопси покликані збирати дані про місцевість, аби у військових не виникало потреби далеко від неї відходити — і наражати себе на потенційну небезпеку за її межами.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: