Теракт у Нью-Йорку: затриманому Саїпову висунули звинучення

Теракт у Нью-Йорку: затриманому Саїпову висунули звинучення
Саїпов заявив слідчим, що задоволений скоєним терактом

Саїпов відмовився від права не свідчити проти самого себе і визнав, що надихався пропагандою ІДІЛ

Федеральні прокурори Нью-Йорку висунули уродженцю Узбекистану Сайфулло Саїпову звинувачення у вбивстві восьми людей на Манхеттені і наданні матеріальної підтримки терористичній організації.

Про це повідомляє Associated Press.

У заяві прокуратури йдеться, що Саїпов відмовився від права не свідчити проти самого себе і визнав, що надихався пропагандою терористичної організації «Ісламська держава».

За словами слідчих, Саїпов заявив їм, що задоволений скоєним і що він вибрав Хеллоуін для нападу, тому що на вулицях в цей день мало бути більше людей.

Правоохоронні органи знайшли численні відеозаписи в його мобільному телефоні. За інформацією АР, Саїпов почав планувати теракт ще рік тому, а два місяці тому прийняв рішення наїхати на людей на вантажівці.

Раніше у поліції підтвердили, що виконавець терористичного акту в Нью-Йорку діяв за поширеними в соцмережах пропагандистськими інструкціями ІДІЛ та мав намір продовжити вбивства на Бруклінському мосту.

Зазначимо, що уродженця Узбекистану, 29-річного Сайфулло Саїпова можуть відправити до в'язниці Гуантанамо.

Раніше Трамп написав у Twitter, що напад здійснила «дуже хвора і божевільна особа».

Нагадаємо, у понеділок, 31 жовтня, в районі Манхеттену в Нью-Йорку водій фургону виїхав на велосипедну доріжку біля Всесвітнього торгового центру і збив кількох людей. 

Внаслідок наїзду загинули вісім осіб і ще понад 10 людей отримали поранення. У МЗС Аргентини повідомили про загибель п'ятьох громадян країни під час теракту в Нью-Йорку. 

Українців серед загиблих внаслідок теракту немає.

Мер Нью-Йорка Білл де Блас назвав інцидент «боягузливим актом терору». Правоохоронці також розглядають наїзд автомобіля на людей як терористичний акт.

ЗМІ показали фото чоловіка, який здійснив теракт в Нью-Йорку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: