Терористи намагаються зірвати обмін полоненими: надали додаткові списки

Терористи намагаються зірвати обмін полоненими: надали додаткові списки

Ірина Геращенко зазначила, що українська сторона запропонувала 20 грудня провести скайп-конференцію, аби узгодити остаточні деталі обміну ув'язненими

Терористи «ЛНР/ДНР» надали нові списки людей, віддати яких вони вимагають у обмін на полонених українців. Такі зміни можуть призвести до зриву обміну до Нового року.

Про це написала у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Від представників ОРДЛО в останні дні, 14-15 грудня, мінська група отримала ще додаткові списки з вимогою обов'язково включити цих людей до списків на звільнення, і це, по суті, вносить серйозну сум'ятицю у визначення дати обміну. І по суті веде до зриву процессу», - написала Геращенко.

Крім того, російські найманці не погоджують зміни до списків, внесені через відмову деяких полонених бойовиків повертатися до ОРДЛО.

«Ми так і не отримали відповіді на питання верифікації людей, які відмовляються бути переміщеними на окуповані території і заявили про це тільки зараз. А ОРДЛО наполягає, щоб українська сторона тягла на лінію зіткнення вільних людей. РФ також заявила, що як ми не притягнемо всіх 306 осіб на лінію зіткнення: і вже звільнених, і тих, хто не бажає переміщатися в «русский мир» і чиї адвокати звернулися до нас з вимогою не порушувати права людини, - звільнення не буде», - додала Геращенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: