Томбінський: Прийняття закону про вибори на Донбасі не означає, що вони почнуться наступного ж дня

Томбінський: Прийняття закону про вибори на Донбасі не означає, що вони почнуться наступного ж дня
AFP

Вибори є і в Мінських домовленостях. Там записано, що вони повинні проводитися відповідно до стандартів

Прийняття закону про вибори на Донбасі є елементом процесу, який би міг вести до мирного вирішення конфлікту на Сході України. Але прийняття закону не означає, що наступного дня будуть вибори, сказав в інтерв’ю «Главкому» представник Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

«Вибори ж є і в Мінських домовленостях. Там записано, що вони повинні проводитися відповідно до стандартів, щоби там була безпека, були присутніми міжнародні спостерігачі, щоби можна було це зробити у такий спосіб, щоб була впевненість, що ті, хто буде обраний, дійсно матимуть мандат довіри людей», - зазначив він.

Водночас Томбінський зауважив:  визначення правових рамок до цих виборів не означає, що того самого дня потрібно йти на вибори.

За його словами, санкції проти Росії та вибори на Донбасі – це не пов’язані речі.

«Санкції пов’язані з анексією Криму і з агресією проти України, проти української державності… У Мінських домовленостях набагато більше пунктів, які треба виконати. А санкції були введені Європейським Союзом набагато раніше за ці домовленості. По суті, йдеться про різні речі», - підкреслив він.

Щодо санкцій і можливості їхнього зняття, Томбінський зазначив лише, що це - відповідальність європейських лідерів.

«І я не буду тут висловлювати своїх думок. Але з того, що до нас доходить… Я ще не побачив жодного аналізу, який би показав, що були усунуті ті приводи, через які було запроваджено санкції. Та це будуть дебати в Європейській Раді між європейськими лідерами», - додав він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: