Трагедія у Харкові: «Лексус» вбив п'ятьох людей. Усі подробиці

Трагедія у Харкові: «Лексус» вбив п'ятьох людей. Усі подробиці
Місце ДТП у Харкові
Фото: Медіапорт

За кермом «Лексуса», який влетів у натовп, перебувала 20-річна дівчина

У середу ввечері, 18 жовтня, у центрі Харкова сталася дорожньо-транспортна пригода, після якої автомобіль «Лексус» влетів у натовп пішоходів. За останніми даними, п'ятеро людей загинули, ще п'ятеро осіб госпіталізовані.

Що сталося

Вчора близько 20:45 автомобіль «Лексус» під керуванням 20-річної дівчини, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався у «Фольцваген Туарег». Від отриманого удару, «Лексус» викинуло на тротуар на вулиці Сумській, де в цей момент знаходилися десятки пішоходів.

«Поліція проводить весь комплекс першочергових слідчо-оперативних дій. Вилучаються відеозаписи з камер спостереження, опитуються свідки трагедії. В ході слідства також будуть перевірятися обставини отримання водійського посвідчення водієм автомобіля «Лексус», - написав у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Версія поліції

Начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Олег Бех заявив, що ДТП сталася через порушення правил дорожнього руху. Зокрема водій «Лексуса» рухалася на заборонний сигнал світлофора.

Водночас начальник обласної поліції не зміг сказати, у якому стані вона була. Зі слідством дівчина «активно спілкується».

«За моєю інформацією, саме на заборонений сигнал світлофора – уже перемикалося світло світлофора, дівчина (водій «Лексуса») придавила на швидкість, внаслідок чого це зіткнення сталося... Документи на автомобіль є, слідство більш детально скаже. Є у неї права, документи на право керування», – розповів Бех.

Дівчину затримали правоохоронці.

Щодо винуватиці ДТП у Харкові готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Хто був за кермом автівок

ЗМІ запевняють, що за кермом автомобіля «Лексус» RX 350 перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна, донька місцевого бізнесмена Олена Зайцева. У мережі вже опублікували фото дівчини.

87

За інформацією місцевого видання NewsRoom, Олена Зайцева - прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ «Група – Тайфун». В даний момент він є головою правління і генеральним директором ПРАТ «ВТП «Укренергочормет», яке працює на ринку енерготехнологій. У 2012 році Зайцев отримав державну премію в галузі науки і техніки.

Журналіст Юрій Бутусов також повідомив, що дівчина має три порушення правил дорожнього руху з моменту отримання прав - тобто за два роки. Зайцева їздила на автомобілі свого батька.

Радник глави МВС Антон Геращенко також розповів, що на автомобілі, який збив людей у Харкові, раніше вже порушували правила дорожнього руху. Також, за інформацією Геращенка, водій «Лексуса» брала участь в гонках по нічному Харкову під час наїзду на пішоходів ввечері 18 жовтня.

Київський районний суд Харкова в п'ятницю, 20 жовтня, розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно Зайцевої.

Другим учасником смертельної аварії у центрі Харкова був 59-річний Геннадій Дронов. Бізнесмен займається роздрібною торгівлею та здає в оренду нерухомість.

У результаті аварії водій не отримав серйозних пошкоджень, на допиті він заявив, що перетинав перехрестя на зелений сигнал світлофора.

Постраждалі в ДТП

Правоохоронці станом на ранок четверга оприлюднили  список громадян, потерпілих під час резонансного ДТП в центрі Харкова, особи яких вже встановлені:

Загиблі:

  • Євтєєв Олександр Сергійович, 27 років, жив в Харкові;
  • Кобисєва Ніна Львівна, 28 років, жила в селі Тишенківка Харківської області;
  • Сокіл Алла Вікторівна, 46 років, жила в Солоницівці;
  • Сокіл Анастасія Олексіївна, 19 років, жила в Солоницівці;
  • Усманова Олена, більш докладні дані і родичі встановлюються.

На цей час опізнані родичами дві особи (чоловік 1990 року народження та жінка 1989 року народження).

Опізнання ще трьох тіл з родичами поки не проводилося. Повних анкетних даних цих людей немає.

Доставлені до лікарні:

  • Неудачін Юрій Юрійович, 29 років, житель Харкова;
  • Берченко Діана Ігорівна, 20 років, мешканка Харкова;
  • Євтеєва (Берченко) Оксана Ігорівна, 27 років, мешканка Харкова;
  • Власенко Жанна Олександрівна, 30 років, мешканка Харкова;
  • Нестеренко Оксана Василівна, 36 років, мешканка Харкова;
  • Комар Галина Миколаївна, 26 років, мешканка Харкова.

19 жовтня зранку стало відомо, що лікарі врятували вагітну жінку, яка постраждала у харківській ДТП. «Одна з постраждалих - на 20-му тижні вагітності, вагітність збережена, прогноз позитивний», - повідомили у Харківській обладміністрації

Мерія Харкова пообіцяла допомогти в організації похоронів та лікуванні постраждалих.

Відео з місця аварії

Відео моменту зіткнення:



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: