Стали відомі деталі допиту одного з учасників смертельної ДТП у Харкові

Стали відомі деталі допиту одного з учасників смертельної ДТП у Харкові
Місце ДТП у Харкові

Правоохоронці не затримували водія автівки «Фольксваген Туарег»

Водій автомобіля «Фольксваген Туарег», в який у Харкові врізався «Лексус», на допиті заявив, що перетинав перехрестя на зелений сигнал світлофора.

Про це в ефірі «112 Україна» повідомив нардеп, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Водія «Туарега» не затримували. Він дав свідчення, заявив, що їхав на «зелений», був шокований, що в нього врізався «Лексус». Слідчі встановлять точний момент, судячи з того, що ми бачимо, він міг поїхати на миготливий жовтий. У слідчих є достатня кількість відеоматеріалів, свідчень очевидців. Пізніше будуть замовлені технічні експертизи, які дадуть оцінку діям учасників ДТП і в тому числі і водія «Туарега». Після чого буде пред'явлено звинувачення і справа передадуть в суд. Думаю, це справа трьох місяців», – зазначив Геращенко.

У середу ввечері, 18 жовтня, у центрі Харкова сталася дорожньо-транспортна пригода, після якої автомобіль «Лексус» влетів у натовп пішоходів. За останніми даними, п'ятеро людей загинули, ще шестеро осіб госпіталізовані.

Поліція опублікувала повний список загиблих і постраждалих в ДТП у Харкові.

Начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Олег Бех заявив, що ДТП сталася через порушення правил дорожнього руху. Зокрема водій «Лексуса» рухалася на заборонний сигнал світлофора.

ЗМІ запевняють, що за кермом автомобіля «Лексус» RX 350 перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна, донька місцевого бізнесмена Олена Зайцева. У мережі вже опублікували фото дівчини.

За фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Більш докладно про трагедію у Харкові  читайте тут.

Читайте також матеріал «Главкома» Кривава ДТП у Харкові. Невже у Європі нема мажорів на дорогах?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: