Трамп дав чотири місяці на виведення військових із Сирії, - ЗМІ

Трамп дав чотири місяці на виведення військових із Сирії, - ЗМІ
Дональд Трамп з американськими військовими

Трамп змінив позицію з питання виведення військ після візиту на американську військову базу в Іраку

Президент США Дональд Трамп погодився дати військовим близько чотирьох місяців для виведення американського військового контингенту з Сирії.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на високопоставлених чиновників адміністрації.

Напередодні сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що Трамп вирішив уповільнити вихід військових із Сирії. Тоді сенатор не назвав ніяких термінів.

«Президент Трамп погодився дати військовим приблизно чотири місяці, щоб завершити виведення двохтисячного військового контингенту із Сирії», - пише видання.

При цьому звертається увага, що й сам президент напередодні у твітері підтвердив «повільне» повернення військ додому.

За даними CNN, Трамп змінив позицію з питання виведення військ після візиту на американську військову базу в Іраку минулого тижня. Воєначальники переконали президента в тому, що джигадисти до кінця не переможені.

Нагадаємо, 29 грудня перша група американських військових залишила Сиріювідповідно до рішення президента США Дональда Трампа вивести контингент з країни.

До слова, Росія та Туреччина у суботу, 29 грудня, домовилися про координацію наземних операцій у Сирії після того, як США оголосили про виведення своїх військ з країни.

Канцлер Німеччини висловила сподівання, що Туреччина стримано і відповідально поводитиметься у Сирії після виведення американських військових.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: