Трамп натякнув на можливість скорочення бюджету Пентагону

Трамп натякнув на можливість скорочення бюджету Пентагону
Дональд Трамп припускає скорочення бюджету Міноборони США 

Скорочення може складати 2,23%, а не 5% як для інших відомств уряду США

В рамках засідання уряду США Дональд Трамп звернувся до очільників відомств із ідеєю скоротити їх бюджети на 5%. Про це повідомляє ресурс Defense News.

На думку очільника Білого Дому це можна було б зробити через раціоналізацію витрати коштів. При цьому Дональд Трамп у відповідь на питання журналіста щодо фінансування Міністерства оборони відмовився однозначно заперечити, що таке скорочення не стосуватиметься оборонного відомства країни. Однак президент США заявив, що в 2020 фінансовому році бюджет Пентагону може бути в районі 700 млрд. доларів.

Загалом же, як наголосив глава Білого Дому, із 2017 року ними були прийняті кроки в сфері національної безпеки, які дозволяють говорити про можливість скорочення фінансування. Хоча із самого початку правління, за словами Трампа, про скорочення фінансування говорити було неможливо.

За оцінками для скорочення бюджету Пентагону на 5% його бюджет в наступному фінансовому році має скоротитися із 716 млрд. доларів до 680 млрд. доларів, а не до 700 млрд. доларів, як про це заявив Дональд Трамп. Скорочення на 16 млрд. доларів означатиме зменшення фінансування лише на 2,23%. При цьому за оцінками Міністерства оборони США реальний бюджет має рости щороку на 2-3% окрім зростання на інфляцію для реалізації приписів нової Стратегії національної оборони. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: