Трамп не зустрінеться з Путіним на саміті у В'єтнамі

Трамп не зустрінеться з Путіним на саміті у В'єтнамі

Напередодні зустрічі у В'єтнамі Кремль оголосив, що обидві сторони «працюють над форматом зустрічі, коли обидва лідери перебувають у В'єтнамі»

Можливість офіційної зустрічі між президентом США Дональдом Трампом і Президентом РФ Володимиром Путіним на саміті Азіатсько-Тихоокеанського регіону у В'єтнамі на цьому тижні, зведена до нуля. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прес-секретаря американського лідера Сару Сандерс.

«Президент Трамп офіційно не зустрінеться з Путіним на саміті у В'єтнамі», - заявив в п'ятницю Білий дім на тлі стурбованості США у зв'язку з тим, що зустріч не приведе до справжнього прогресу з ключових питань.

Напередодні зустрічі у В'єтнамі Кремль оголосив, що обидві сторони «працюють над форматом зустрічі, коли обидва лідери перебувають у В'єтнамі». Але держсекретар США Рекс Тіллерсон применшив можливість подібної зустрічі в своєму останньому інтерв'ю журналістам. Він сказав, що, якщо «не існує ймовірності прогресу з низки питань, то і немає ніякого сенсу для зустрічі».

Разом з тим репортери відзначають, що будь-яка зустріч в форматі «Путін-Трамп» наражає на політичні ускладнення  американського президента, оскільки до цих пір його передвиборна кампанія і діяльність його адміністрації знаходяться під перманентними розслідуваннями зв'язків з керівництвом Росії в ході президентської кампанії в 2016 році.

Новина про крайню малоймовірність персональної зустрічі з Путіним з'явилася на наступний день після того, як Трамп зустрівся з президентом Китаю Сі Цзіньпіном. Тоді лідери США і КНР обговорили більшість питань, які Дональд Трамп потенційно міг би обговорити з Путіним. Зокрема - приборкання ядерних амбіцій Північної Кореї.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: