Трамп піддав Макрона критиці в Twitter

Трамп піддав Макрона критиці в Twitter

Глава Білого дому підняв декілька суперечливих питань у відносинах із Францією

Очільник Білого дому в своєму акаунті в Twitter піддав критиці очільника Франції відразу щодо декількох питань. Перш за все Дональд Трамп знову висміяв ідею Парижу щодо створення єдиної армії Європи для протидії РФ, КНР і США. На думку лідера США, французи починали вчити німецьку мову, поки американці не прийшли на допомогу. А тому, робить висновок Трамп, Франція має платити за НАТО.

Після цього лідер США розкритикував те, що французьке вино легко потрапляє на американський ринок, в той час як американське зустрічає значні тарифні обмеження ЄС. Це, за словами Трампа, має змінитися, оскільки не є справедливим. 

Врешті решт, на думку глави Білого дому, головна проблема Еммануеля Макрона в тому, що його рейтинг підтримки складає лише 26%, а безробіття в Франції майже 10%. Як наслідок, лідер Франції змушений постійно шукати тему, за допомогою якої він хотів би відволікти французів від цих неприємних факторів. Окрім того, Трамп заявив, що в світі немає більш націоналістичної країни, ніж Франція, яка, на його думку, є заслужено землею гордих людей.

Ці тиради президент США підсумував гаслом необхідності зробити Францію знову великою.

Нагадаємо, раніше Макрон, відомий як палкий прихильник європейської інтеграції, заявляв, що спільні збройні сили Європейського союзу необхідні для того, щоб вивести Європу з залежності від США в питаннях оборони, особливо після рішення Дональда Трампа припинити чинність однієї з головних американсько-російських угод про ядерні ракети.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: