Трамп пообіцяв не звільняти спецпрокурора США по Росії

Трамп пообіцяв не звільняти спецпрокурора США по Росії
Спецпрокурор Роберт Мюллер

Відповідаючи на питання про можливе звільнення Мюллера, Трамп сказав: «Ні, я не буду його звільняти»

Президент США Дональд Трамп заявив, що не розглядає питання звільнення спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує можливі зв'язки виборчого штабу Трампа з представниками Росії.

Про це повідомляє AP.

Відповідаючи на питання про можливе звільнення Мюллера, Трамп сказав: «Ні, я не буду його звільняти».

Водночас глава Білого дому розкритикував той факт, що Мюллер отримав доступ до електронного листування помічників Трампа в період після його обрання і до інавгурації.

У суботу інформаційний портал Axios повідомив, що Мюллер отримав в своє розпорядження «десятки тисяч» електронних листів, відправлених помічниками Трампа під час перехідного періоду. Серед них виявилися і конфіденційні листи зятя і радника американського лідера Джареда Кушнера.

У листах, адресати яких не розкриваються, зачіпаються проблеми управління країною, а також питання зовнішньої політики.

Нагадаємо, загальна сума витрат на розслідування передбачуваних зв'язківміж Росією і передвиборчим штабом нинішнього президента США Дональда Трампа склала близько $ 7 млн.

Як повідомляв «Главком», екс-радник президента США Майкл Флінн визнав дачу неправдивих свідчень ФБР щодо контактів з колишнім послом Росії Сергієм Кисляком та заявив, що готовий свідчити проти Трампа.

Натомість Трамп зазначив, що «не було змови з Росією».

Також у Білому домі прокоментували визнання Флінном провини у наданні неправдивих свідчень.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що Флінн обговорював по телефону антиросійські санкції з послом РФ в Вашингтоні Сергієм Кисляком.

Кремль спростував інформацію. У РФ відзначили, що посол РФ в США Сергій Кисляк спілкувався з радником президента США з національної безпеки Майклом Флінном, проте інформація про зміст цих переговорів невірна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: