Трамп розповів, коли Гейлі покине посаду посла в ООН

Трамп розповів, коли Гейлі покине посаду посла в ООН
Ніккі Гейлі та Дональд Трамп під час зустрічі в Білому домі

Президент США назвав Гейлі «дуже особливою» людиною

Президент США Дональд Трамп заявив, що Ніккі Гейлі покине посаду американського посла в Організації Об’єднаних Націй «наприкінці року».

Під час зустрічі з Гейлі в Овальному кабінеті Білого дому Трамп сказав, що прийняв відставку.

Президент назвав Гейлі «дуже особливою» людиною, додавши, що вона близько шести місяців тому повідомила йому, що хоче відпочити.

Трамп заявив, що разом із послом в ООН вони «вирішили багато проблем» і висловив сподівання, що Гейлі повернеться до адміністрації в іншій ролі.

На посаді посла США в ООН Ніккі Гейлі виступала як послідовний критик Росії, КНДР та Ірану. У середині вересня вона заявляла, що Москва «брутально порушує» міжнародні санкції, запроваджені проти Північної Кореї у зв’язку з ракетно-ядерною програмою Пхеньяна.

Наприкінці серпня вона закликала розірвати економічні зв’язки з Іраном, щоб не дозволити цій країні отримати ядерну зброю і не підтримувати проекти, спрямовані, за її даними, на підтримку тероризму.

Під час президентської кампанії у США Гейлі критикувала Дональда Трампа. Проте після свого призначення активно захищала позицію Сполучених Штатів в Організації Об’єднаних Націй.

У січні 2017 року Сенат США затвердив Ніккі Гейлі на посаді посла. До цього вона була губернаторкою Південної Кароліни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: