Трамп звинуватив Іран у співпраці з КНДР

Трамп звинуватив Іран у співпраці з КНДР

Президент США Дональд Трамп сумнівається у результативності у ядерній угоді з Іраном

Президент США Дональд Трамп в суботу, 23 вересня, поставив під сумнів ефективність міжнародної угоди щодо ядерної програми Ірану після випробування Тегераном нової балістичної ракети «Хоррамшахр».

«Іран тільки що випробував балістичну ракету, здатну досягти Ізраїлю. Вони (іранці - Ред.) Також працюють з Північною Кореєю. Не дуже (результативна - Ред.) у нас угода», - написав він у Twitter.

У липні 2015 року міжнародна «шістка» уклала з Тегераном угоду щодо його ядерної програми, відоме як Спільний всеосяжний план дій. Він передбачав, що в обмін на зняття західних санкцій Іран на певний період істотно обмежить свою ядерну програму.

Зокрема, кількість центрифуг зі збагачення урану було вирішено скоротити з 19 тисяч до 6 тисяч. Крім того, Тегеран в найближчі 15 років обіцяв знизити ступінь збагачення урану до безпечного рівня - 3,67 відсотка. Він також погоджувався надати експертам МАГАТЕ контрольований «регульований доступ» до своїх ядерних об'єктів.

У суботу, 23 вересня, іранська влада повідомила про успішне випробування балістичної ракети «Хоррамшахр». Вона має дальність 2 тисячі кілометрів і може нести кілька боєголовок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: