Тука закликав Раду переглянути «закон Савченко»

Тука закликав Раду переглянути «закон Савченко»
фото: УНІАН

Завдяки цьому закону на волю достроково вийдуть тисячі злочинців

Колишній глава Луганської обласної військово-громадянської адміністрації, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука вважає, що так званий «закон Савченко» необхідно переглянути. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Вчора зателефонував мій друг, який вже два роки воює, захищаючи нас з вами. Щойно в приміщення офісу, в якому Тарас працював до війни, залізли двоє негідників, намагаючись чимось розжитись. Покидьків затримала поліція (дякую!!!) і виявилось, що вони щойно звільнились достроково, завдяки так званому «закону Савченко», - написав він.
Тука звертається до народних депутатів: «Можливо, варто переглянути дію цього Закону? Адже завдяки цій ініціативі на волю достроково вийдуть тисячі злочинців, які ані до АТО, ані до Надії Савченко не мають жодного відношення!».
На його думку, загалом ідеться про десятки тисяч засуджених.

Нагадаємо, Закон «Про удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання», який в експертному середовищі отримав назву «закон Савченко», набрав чинності ще 24 грудня 2015 року. Він передбачає зарахування строку попереднього ув'язнення в строк відбування покарання за схемою, згідно з якою один день у слідчому ізоляторі прирівнюється до двох днів у тюрмі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: