Турчинов порадив подавати позов про «держпереворот» в Україні в московську психлікарню

Турчинов порадив подавати позов про «держпереворот» в Україні в московську психлікарню
Революція гідності

Турчинов назвав розгляд в московському суді питання щодо визнання подій в Україні 2014 року державним переворотом черговим маразмом тиранії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав розгляд у російському суді питання про визнання Революції гідності в Україні державним переворотом свідченням соціально-економічної та інтелектуальної кризи.

«Початок розгляду в Московському суді питання щодо визнання подій в Україні 2014 року державним переворотом - це черговий маразм тиранії, що переживає соціально-економічну і інтелектуальну кризу», - написав Турчинов на своїй сторінці в Facebook.

«Позов з такою постановкою питання більш професійно може бути розглянутий в московській психіатричній лікарні, де знаходяться більш фахові спеціалісти», - додав глава РНБО.

Як повідомлялося, Дорогомилівський суд столиці Росії Москви розглядає позов про визнання Революції гідності держпереворотом. Позивачем у справі є екс-депутат Верховної Ради від Партії регіонів Володимир Олійник. Він звернувся до російського суду після того, як Генеральна прокуратура України відмовилася порушувати відповідну кримінальну справу. Олійник назвав це рішення «свідченням узурпації влади».

Колишній український президент-втікач Віктор Янукович підтримав позов Олійника про визнання подій 2014 року в Україні «державним переворотом». За словами Януковича, він готовий виступити як свідок у розгляді справи.

Як зацікавлені особи в позові вказані голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, голова Конституційної ради Франції Лоран Фабіус, колишній голова МЗС Польщі Радослав Сікорський, колишній президент України Віктор Янукович і чинний глава країни Петро Порошенко.

Російська влада неодноразово називали масові протести в Україні, що привели до втечі Януковича в Росію, «переворотом». При цьому Москва офіційно визнала легітимність виборів, проведених в Україні в травні 2014 року, переможцем яких став Петро Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: