У 2018 році майже півсотні українців фігурували у справах про держзраду – СБУ

У 2018 році майже півсотні українців фігурували у справах про держзраду – СБУ
Фото: ssu.gov.ua

У контррозвідці СБУ зазначили, що 10 осіб стали фігурантами у справах про шпигунство, чотирьом з них оголошено підозру

У 2018 році 46 українців стали фігурантами кримінальних проваджень за статтею 111 ККУ (державна зрада) і 10 осіб за статтею 114 (шпигунство). Про це на брифінгу повідомив представник департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

«У 2018 році 46 осіб стали фігурантами 165 кримінальних проваджень за статтею 111 ККУ (державна зрада). Також 10 осіб стали фігурантами за статтею 114 (шпигунство – ред.), чотирьом з них оголошено підозру у скоєнні відповідного злочину. Це йде мова про іноземних громадян», – зазначили у контррозвідці.

Там повідомили, що є багато громадян України, яких намагаються залучити до проведення тих чи інших протиправних заходів, спрямованих на збір таємних відомостей. І ця активність поєднується з підготовкою диверсійних та терористичних атак.

«Якщо громадянин не здійснював протиправного діяння і вчасно повідомив про те, що були спроби залучити його до цієї роботи, то він звільняється від кримінальної відповідальності», – повідомили у СБУ.

Наприкінці червня співробітники контррозвідки спецслужби та Управління СБУ у Миколаївській області припинили на території регіону діяльність агентурної мережі, створеної представниками ГУ Генштабу Збройних сил Російської Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: