У Авакова наполягають на покаранні російського Сбербанку

У Авакова наполягають на покаранні російського Сбербанку

Рада національної безпеки і оборони може ухвалити відповідне рішення через те, що Сбербанк підтримує тероризм в Україні

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив голова громадської ради при МВС Володимир Мартиненко.

Мартиненко прокоментував пропозицію глави МВС Арсена Авакова про припинення роботи Сбербанку Росії в Україні через його визнання паспортів «ДНР/ЛНР».

«Я б виходив не з точки зору економічних втрат, а з точки зору того, щоб Україна не втратила державність, співпрацюючи з банками, які працюють з окупованими територіями. Є міжнародне банківське право з чіткими прописаними вимогами. Попереджень за такі порушення там не існує. Сбербанк Росії хоче приймати документи, які ніким у світі не визнаються, крім тих, хто їх видає», – сказав Мартиненко.

За його словами, НБУ зараз не може покарати Сбербанк з точки зору економічних порушень. Однак це може бути рішення РНБО, ухвалене через те, що Сбербанк підтримує тероризм в Україні.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагає негайно припинити роботу Сбербанку Росії в Україні, бо він почав обслуговувати клієнтів із так званими паспортами «ДНР/ЛНР». Сбербанк раніше заявив, що приступив до обслуговування у своїх відділеннях клієнтів, котрі надають т.зв. паспорти «ДНР» і «ЛНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: