У Авакова назвали головну версію замаху на Мосійчука

У Авакова назвали головну версію замаху на Мосійчука
Місце вибуху біля телеканалу Еспресо у Києві

Основною версією слідства залишається діяльність російських спецслужб

Українські правоохоронці розглядають теракт з боку Росії як основну версію замаху на народного депутата Ігоря Мосійчука біля офісу каналу Еспресо.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. 

За його словами, основною версією залишається діяльність російських спецслужб, а мотивом є створення атмосфери страху в українському суспільстві. 

«Ймовірніше за все, мотивом було зробити так, щоб показати, що іноземні спецслужби та їхні найманці з окупованих територій можуть реалізувати теракти в Києві», - наголосив Геращенко. 

Він додав, що слідство буде розглядати усі версії, але ця залишається основною. Спеціалісти продовжують досліджувати залишки вибухівки біля редакції Еспресо. Ймовірніше за все, це був саморобний вибуховий пристрій. 

Нагадаємо, 25 жовтня ввечері на виході з телеканалу Еспресо, коли народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, це терористичний акт. Радикали заявляють, що замах на Мосійчука - це справа рук Кадирова.

Олег Ляшко на наступний день, 26 жовтня, заявив, що підозрює в організації теракту Сергія Льовочкіна. «Я не виключаю, що це Льовочкін і його бандити могли організувати цей напад», - сказав Ляшко.

Юрист-кримінолог Ганна Маляр 27 жовтня заявила, що вибух, що стався в Києві ввечері 25 жовтня, імовірно, був замахом на життя загиблого підполковника МВС у відставці Михайла Морміля, а не народного депутата Ігоря Мосійчука.

Читайте також статтю: Замах на Мосійчука. Головні версії та що врятувало життя депутату?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: