Новий поворот у справі про замах на Мосійчука: кримінолог не виключає, що хотіли вбити іншу людину

Новий поворот у справі про замах на Мосійчука: кримінолог не виключає, що хотіли вбити іншу людину
Михайло Морміль

Жертвою теракту біля Еспресо став підполковник Михайло Морміль

Вибух, що стався в Києві ввечері 25 жовтня, імовірно, був замахом на життя загиблого підполковника МВС у відставці Михайла Морміля, а не народного депутата Ігоря Мосійчука.

Про це повідомила юрист-кримінолог Ганна Маляр в ефірі «Громадського радіо».

Такого висновку вона дійшла, проаналізувавши відео з камери спостереження.

«На відео видно, що в момент вибуху найближче до епіцентру знаходиться саме загиблий, який проживав у цьому будинку (Михайло Морміль, — ред). А сам Мосійчук, Бала були на певній відстані», - сказала Маляр.

На її думку, якби мішенню був Мосійчук, то вибухівку, найімовірніше, заклали б у його машину. Натомість, її заклали в мопед, який стояв доволі далеко від під’їзду, звідки виходив нардеп.

«Якщо є посягання на конкретну особу, то вибухівку підкладають у той транспортний засіб, у якому ця особа їхатиме. Якщо ця вибухівка підкладається в мопед, мотоцикл і таке інше, то планується, що людина буде проходити повз», - сказала Маляр.

Експерт також зазначила, що напередодні чула про те, що Мормілю погрожували.

Маляр наголосила, що слідчі обов’язково мають розглядати версію замаху на життя Морміля, оскільки вона є «абсолютно логічною».

Окрім того, радіостанція зазначає, що друг загиблого Руслан Болгов повідомив з посиланням на слова покійного: «Він казав, що хвилювався за своє життя та що на ним стежать».

Морміль проживав у тому ж будинку, де розташований телеканал Еспресо TV та біля якого пролунав вибух. 

im-zobr

На відео з камери спостереження видно, що за кілька секунд до вибуху Морміль ішов у напрямку свого під’їзду. У той же час, троє чоловіків – політолог Віталій Бала, нардеп Ігор Мосійчук та його охоронець Руслан Кушнір – виходять із телеканалу та йдуть у протилежному напрямку.

Морміль перебував до мопеду значно ближче, ніж чоловіки. 

Нагадаємо, 25 жовтня ввечері на виході з телеканалу Еспресо, коли народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що у Мосійчука поранення важкі, але жити буде.

В СБУ повідомили, що в результаті вибуху загинули дві людини: помер охоронець Мосійчука та перехожий, який проживав у сусідньому під'їзді.

Крім того, у слідчих є відео з терористом, який привіз мопед з вибухівкою під телеканал Еспресо

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, це терористичний акт. Радикали заявляють, що замах на Мосійчука - це справа рук Кадирова.

У прокуратурі назвали всі версії замаху.

У Кремлі назвали «проявом русофобії» звинувачення в причетності до замаху на Мосійчука.

Читайте також статтю: Замах на Мосійчука. Головні версії та що врятувало життя депутату?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: