У Білорусі затримали ще трьох українців

У Білорусі затримали ще трьох українців

Білоруські прикордонники стверджують, що двоє чоловіків і жінка умисно незаконно вирушили до Білорусі по ягоди

Державний прикордонний комітет Білорусі заявляє про затримання 20 листопада трьох громадян України, які нібито порушили кордон.

Як повідомляє прес-служба комітету, двоє чоловіків і жінка «умисно незаконно вирушили до Білорусі по ягоди».

«Серед затриманих були і ті, кого раніше притягували за подібне правопорушення. Деяким із них заборонено в’їжджати до Білорусі протягом п’яти років», – йдеться в повідомленні відомства.

Білоруські прикордонники додають, що стосовно одного із затриманих українців розпочали перевірку відповідно до кримінально-процесуального законодавства Білорусі.

Нагадаємо, 17 листопада про затримання власного кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка в Білорусі повідомили голова Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія і генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін.

20 листопада в КДБ Білорусі повідомили, що український журналіст Павло Шаройко затриманий за звинуваченням у шпигунстві і нібито він зізнався, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки України, які працюють під прикриттям.

КДБ Білорусі оголосив персоною нон грата радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова. Білоруські спецслужби стверджують, що він є співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України і працював «під прикриттям».

 У відповідь Україна вислала з країни білоруського дипломата.

20 листопада стало відомо про затримання в Білорусі директора українського «Заводу обважнювачів» Олександра Скиби.

Україна вислала з країни білоруського дипломата у відповідь на оголошення радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова персоною нон ґрата.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: