У «Борисполі» заявляють про незаконні вимоги лоукостера Ryanair

У «Борисполі» заявляють про незаконні вимоги лоукостера Ryanair

Підписання контракту з Ryanair принесе «Борисполю» збиток у розмірі 2 млрд грн на рік, заявив Павло Рябікін

Провідний європейський лоукост-авіаперевізник Ryanair висуває державному підприємству «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» вимоги, за яких він полетить до Києва, але які не відповідають українському законодавству. Про це заявив голова аеропорту Павло Рябікін під час прес-конференції.

«Перше: вони вимагають, щоб спірні питання вирішувалися в Лондонському арбітражі із застосуванням лондонського права. Ми ж наполягаємо, що питання мають вирішуватися в судовому порядку в українських інстанціях», - сказав він.

Крім того, Рябікін навів низку ультимативних вимог перевізника, що не відповідають українському законодавству. Серед них - безкоштовна аеронавігація, стійки реєстрації, стоянки таксі, площі під рекламу, офіси продажу квитків, вимоги про 60 днів кредитування з боку аеропорту та виплата їм 35% прибутку від діяльності магазинів безмитної торгівлі (duty free), закріплення пасажирського збору в сумі $7,5 на п’ять років, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Рябікін також повідомив, що підписання контракту з Ryanair принесе «Борисполю» збиток у розмірі 2 млрд грн на рік. «Ми визначаємо, що наша зона ризику становить приблизно 2 млрд грн недоотриманих доходів, і це в умовах, коли ми повинні в найближчі п'ять років проінвестувати 10 млрд грн. 2 млрд грн щорічних втрат за такої потреби в інвестиціях я вважаю неприпустимим ризиком», - сказав гендиректор аеропорту, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, 5 липня аеропорт «Бориспіль» підписав договір з європейською авіакомпанією-лоукостером Ryanair.

Читайте також матеріал «Главкома» Павло Рябікін: З дня на день «Бориспіль» оголосить дату першого рейсу найкращої авіакомпанії світу


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: