У Бойка пояснили, чому будуть бойкотувати з’їзд Опоблоку

У Бойка пояснили, чому будуть бойкотувати з’їзд Опоблоку

Соратники по Опозиційному блоку посварились через проведення з’їзду

«Кожній регіональній організації запропонували бути наосліп співучасниками цього незаконного дійства».

На з’їзді Опозиційного блоку, який запланований на 15 грудня, не будуть присутні партійці, що орієнтуються на так звану групу Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна. Про це заявив член політради Олександр Пузанов в інтерв’ю «Главкому». Ця група вважає з’їзд нелегітимним, оскільки він скликається без відповідного рішення політради.

«Якщо кожен почне займатись такими речами, будь-яка організація зможе поміняти свого керівника з подачі будь-якого члена, – каже Пузанов. – Справа ж не в даті з’їзду, а в визначенні норми представництва регіональних організацій. От мені як керівнику київської організації надіслано листа, де визначено, що моя норма представництва – два делегати. А, умовно кажучи, донецька організація спрямує на з’їзд двадцять делегатів, а херсонська – п’ятдесят. Ці норми має визначати політрада, аби кожен регіон був представлений адекватно з урахуванням всіх обставин. Як член політради я не можу перевірити, чи достатньо справедливо будуть представлені регіони на цьому з’їзді і яку чисельність визначив пан Касянюк (Олександр Касенюк – співголова виконкому Опоблоку, який розсилав листи в регіональні організації Опоблоку щодо скликання з’їзду, – Ред). Враховуючи, що він здійснює незаконні дії, можна припускати, що він так само незаконно визначив співвідношення сил на цьому з’їзді.

Ми маємо історію, коли кожній регіональній організації запропонували бути наосліп співучасниками цього незаконного дійства. В результаті картинка на цьому псевдоз’їзді виглядатиме так: буде сидіти повний зал людей, які представлятимуть одну політичну групу нашої партії».

Коментуючи минулорічне рішення політради про проведення з’їзду, яким керуються його ініціатори, Пузанов запевняє, що його вже не можна використовувати.

«Передбачалося, що з’їзд, про який йдеться в тому рішенні дворічної давнини, буде проводитись з новим рішенням політради і новими нормами представництва делегатів від імені регіональних організацій, – зауважує член політради. – З того часу минуло майже два роки, і десь змінилась кількість членів партій. У нас була ситуація з івано-франківською організацією, яку взагалі забороняли, але в цьому році ми домоглися рішення Верховного суду, який скасував це рішення місцевої ради. І, звісно, ця організація з новими членами тепер має бути представленою на з’їзді. Такі нюанси, враховуючи, що пройшло немало часу, мають враховуватись політрадою при визначенні норми представництва».

Нагадаємо 15 грудня має відбутися заздалегідь скандальний з’їзд Опозиційного блоку. Його скликає лише одна з двох груп, з яких складається партія колишніх соратників Януковича, – та, що орієнтується на Ріната Ахметова та Бориса Колеснікова.

Інша група – Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна -- звинувачує вчорашніх соратників у рейдерській атаці на партію, бо за статутом рішення про проведення з’їзду може скликати тільки політрада, де кожна з груп має блокуючий пакет.

Читайте також: Остаточне прощавай! Чим завершиться скандальний з’їзд Опоблоку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: