У Брюсселі завершились переговори Порошенка з керівництвом ЄС

У Брюсселі завершились переговори Порошенка з керівництвом ЄС
Саміт Україна-ЄС

Наразі саміт продовжився в розширеному форматі

Президент України Петро Порошенко провів переговори з президентами Європейської ради Дональдом Туском, Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером та Європейського парламенту Мартіном Шульцом.

Про це повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко у Twitter.

«Завершилися переговори 4-х президентів. Вони продовжилися у ширшому форматі саміту за участю українських міністрів і єврокомісарів», - зазначив він.

Як повідомлялося, в рамках робочого візиту до інституцій Європейського Союзу президент Порошенко бере участь у 18-му саміті Україна-ЄС, який відбувається в Брюсселі.

Підсумкова прес-конференція лідерів саміту запланована на 14:40. 

На саміті будуть обговорювати питання лібералізації візового режиму та виконання Мінських угод. Як повідомляли в адміністрації президента України, на саміті не будуть озвучувати дату початку дії безвізового режиму для України.

Очікується, що на саміті Україна-Євросоюз підпишуть чотири документи.

Зокрема, буде підписано низку угод у сфері енергетики, боротьби з корупцією, співробітництва з Європолом та щодо подальшої підтримки ЄС Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

На додаток, також буде проголошена програма щодо підтримки реформи державного управління і верховенства права.

Одним із підсумків саміту Україна-ЄС має бути виділення України фінансової допомоги у сумі 120 млн євро для продовження реформи держслужби та у сфері протидії корупції.

Як зазначається на сайті Європейської Ради, саміт буде можливістю підтвердити міцні партнерські відносини між ЄС і Україною, а також обговорити прогрес та підтримку українських реформ.

Лідери також обговорять кризові та конфліктні питання, а також зовнішньополітичні питання, такі як відносини з Росією.

Нагадаємо, щойно в Євросоюзі домовляться про всі деталі безпекового механізму призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами, Україна негайно отримає візову лібералізацію. Європарламент може проголосувати за це вже у січні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: