У Брюсселі завтра обговорять, як зібрати більше $6 млрд для допомоги сирійцям

У Брюсселі завтра обговорять, як зібрати більше $6 млрд для допомоги сирійцям

Масштабна реконструкція не почнеться до завершення війни і при збереженні Асада при владі

В Брюсселі в вівторок почне роботу дводенна донорська конференція за участю 85 урядів і неурядових організацій, яка присвячена допомозі народу Сирії. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Організатори мають намір залучити більше 6 млрд. доларів пожертвувань. Дана конференція вже є третьою після зустрічей в Лондоні і Брюсселі протягом двох минулих років. Друга Брюссельська конференція має намір спрямувати отримані кошти на ремонт інфраструктури у містах, які були зруйновані внаслідок ударів міжнародної коаліції по боротьбі із Ісламською державою. Проте левова частка зібраних коштів піде на допомогу внутрішньо переміщеним особам, в тому числі 160 тисячам втікачів із Східної Гути і біженцям. 

Організатори конференції заявляють про те, що початок відновлення зруйнованих міст таких як Алеппо не можливе до припинення війни і без відмови Башара Асада від влади. На відміну від конференції минулого року в цьогорічному засіданні візьмуть участь представники Ірану і Туреччини. РФ також отримала запрошення проте не відреагувала на нього. Федеріка Могеріні напередодні початку роботи донорської конференції звернулася із закликом до Москви, Тегерану і Анкари не лише гарантувати дотримання режиму припинення вогню, але і доставки гуманітарної допомоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: