У представника «Азова», підозрюваного у вимаганні грошей, вилучили... візитку Трояна?

У представника «Азова», підозрюваного у вимаганні грошей, вилучили... візитку Трояна?

У Володимира Брзежинського також знайшли недійсні дозволи на зброю і готівку, але суд обмежився лише арештом грошей

Під час обшуків садового будинку представника полку «Азов» Володимира Брзежинського, який разом із помічницею заступника міністра внутрішніх справ підозрюються у вимаганні 1,5 млн. грн, правоохоронці виявили ряд цікавих речей.

Про це стало відомо «Главкому» з ухвали Печерського райсуду Києва від 25 вересня.

Зокрема, серед незначної кількості готівки на суму 9,6 тис. грн і 850 дол., у будинку Брзежинського знайдено дозвіл на мисливську гладкоствольну рушницю «Маверік» калібру 12 мм з терміном дії дозволу до 16 червня 2013 року і дозвіл на право зберігання пристрою для стрільби гумовими кулями ФОРТ-12 калібру 9 мм з терміном дії до 13 травня 2007 року. Власником вказаної зброї є Брзежинський.

Крім цього, правоохоронці вилучили візитну картку першого заступника голови національної поліції України, а також посвідчення співробітника Національної гвардії України і учасника бойових дій, видані на ім’я підозрюваного.

З усього вилученого переліку речей Печерський суд наклав арешт тільки на готівкові кошти Брзежинського.

Як відомо, 28 липня Генпрокуратура затримала заступника керівника однієї з громадських організацій і чоловіка, котрий діяв у змові спільно з помічником посадової особи міністерства внутрішніх справ, які вимагали від представника підприємства 1,5 млн грн.

Заступнику керівника громадської організації та його спільникові повідомили про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Помічнику посадової особи МВС повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК України.

За даними ЗМІ, фігурантами справи є начальник відділу комплектування полку «Азов» Володимир Бржезинський, помічниця заступника міністра внутрішніх справ Трояна Світлана Іваштенко, а також громадянин Шамрай.

У рамках цього кримінального провадження також обшукували помешкання зама міністра МВС Вадима Трояна. Пізніше в СБУ заявили, що Троян не є підозрюваним у цій справі, а інформація про його можливу причетність до протиправної діяльності виявилася недостовірною і не підтвердилася.

На брифінгу 2 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що усі звинувачення проти заступника міністра внутрішніх справ України Вадима Трояна є надуманими і не мають ніякої слідчої та судової перспективи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: