У Бундесвері лише 95 танків Leopard 2 перебувають в бойовій готовності

У Бундесвері лише 95 танків Leopard 2 перебувають в бойовій готовності
Танк Leopard 2

Дана новина стала сюрпризом для очільника профільного комітету Бундестагу

Лише 95 із 244 танків Leopard 2, які становлять основу танкового парку ФРН, перебувають в бойовій готовності. Іще 53 танки модифікації Leopard 2A6M на сьогодні перебувають в процесі модернізації до рівня Leopard 2A6M+. При цьому 86 танків Leopard 2 перебувають в плачевному стані, не маючи жодних запасних частин. Про це повідомило видання Jane’s 360 із посиланням на німецькі ЗМІ.

За повідомленням Jane’s 360, такий стан справ став відкриттям для очільника профільного Комітету Бундестагу Вольфганга Хельміка. За його словами, це унеможливлює нормальну діяльність армії, коли третина танків не має запасних частин і фактично виведена із ладу.

В серпні 2017 року стало відомо про низький рівень бойової готовності серед частин Бундесверу, які залучені до миротворчої операції ООН в Малі. Головними проблемами стали недостатнє спорядження і відсутність запасних частин, що лише посилювалося важким кліматом країни перебування. Наслідком стала катастрофа із ударним гелікоптером. 

Як повідомлялося, у німецькій армії останнім часом різко збільшилася кількість зареєстрованих злочинів на сексуальному ґрунті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: