У Чернівецькій облдержадміністрації визначились із новим районним поділом Буковини

У Чернівецькій облдержадміністрації визначились із новим районним поділом Буковини
Сергій Осачук зазначив, що консультації з питання утворення нових округів тривають
Скріншот з відеозапису

В Чернівецькій ОДА вважають, що округів має бути чотири, а не 11

У Чернівецькій обласній державній адміністрації вважають, що новий субрегіональний поділ Буковини має бути затверджений у форматі з чотирма округами.

Про це голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив сьогодні у прямому ефірі у Facebook.

«Є думка у столиці, що їх повинно бути тільки три. Ми вважаємо, що саме поділ на чотири округи найбільше відповідає потребам людей, які живуть у Чернівецькій області. Це буде найкращий поділ, найбільш наближений до людей за зручністю і відповідатиме бажанню мешканців нашого краю», – сказав Осачук.

При цьому, голова ОДА не пояснив, в якій саме конфігурації має бути цей поділ на райони, та які чинні райони входитимуть до нових округів Буковини.

Раніше повідомлялося, що Центр політико-правових реформ пропонує поділити Чернівецьку область на три райони замість 11-ти нині діючих.

Пізніше у Чернівецькій ОДА презентували п’ять варіантів нового районного поділу Чернівецької області. Серед них три формати передбачають поділ регіону на три райони, ще одним варіантом пропонується поділити Буковину на чотири райони, і ще одним – на п’ять.

До слова, Кабмін затвердив перспективний план формування територій громад Черкаської області.

Як повідомлялось, 28 травня на сайті президента з’явилася петиція з вимогою не допустити ліквідацію об'єднаних територіальних громад. Вона має набрати 25 тисяч голосів, щоб її розглянули.

 Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: