У Дніпропетровській області визначили 43 місця для обсервації

У Дніпропетровській області визначили 43 місця для обсервації
У Дніпропетровській області 17 березня на карантин помістили 44 учасники творчого колективу, який повернувся із Франції після оголошення там надзвичайного стану через коронавірус

В обсервації будуть знаходитися здорові люди, які повертаються з країн, де є випадки коронавірусу

На Дніпропетровщині визначили 43 місця обсервації, де зможуть розмістити близько 2,5 тисяч людей, які повертаються з-за кордону. Направлятимуть тих, хто не має відповідних умов для самоізоляції вдома.

Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валерій Сердюк, повідомляє пресслужба Дніпропетровської ОДА.

«Дніпропетровська регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій визначила 43 місця обсервації. У разі необхідності зможемо розмістити там близько 2,5 тисяч жителів області. Там будуть знаходитися здорові люди, які повертаються з країн, де є випадки коронавірусу. Але тільки за умови, якщо сім’я відмовляється прийняти свого родича на самоізоляцію. Або ж вдома немає відповідних для цього умов», – зазначив Сердюк.

Він нагадав, що якщо потреби відправляти людину до обсервації немає, потрібно самоізолюватися вдома на 14 днів та обов’язково повідомити про свій приїзд з-за кордону сімейного лікаря, або звернутися на телефон «гарячої лінії» – 0 800 500 474.

Нині на Дніпропетровщині лабораторно підтверджено 3 випадки Covid-19.

Як повідомлялося, з 28 березня повернутися до України можна буде лише пішки чи машиною. У ніч на 28 березня Україна повністю закриє авіасполучення та перетин кордону поїздами.

Слід зазначити, що Бориспіль і завтра продовжить приймати літакиЗокрема, 28 березня очікується приліт 27 літаків з Парижу, Берліну, Лондона, Праги, Стамбула, Дубаі і інших міст, де швидкими темпами поширується коронавірус.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: