У «ДНР» кажуть, що можуть відібрати житло у будь-кого

У «ДНР» кажуть, що можуть відібрати житло у будь-кого

«Закони» «ДНР»: півроку не з'являєшся у власній квартирі - і втрачаєш її

На окупованій території Донецької області представники «влади» заявили, що можуть позбавляти права на житлову площу людей, які не мають поважних причин для відсутності. Як передає Depo.Донбас, про це повідомила представник «верховного суду «ДНР» Лілія Рєзнікова.

«Можна визнати такою, що втратили це право особу, яка протягом 6 місяців без поважних причин не проживає на цій житлоплощі. Це стосується квартир, які знаходяться в державній і комунальній власності», - сказала вона.

«Суддя» зазначила, що коли особа звернеться до «суду», там мають провести низку заходів, щоб визначити причини, за яких господар житла не мешкав у ньому.

Що стосується житла, що перебуває у приватній власності, тут термін відсутності збільшего до одного року, а далі процедура та сама. «В даному випадку передбачається «збереження за особами тимчасово відсутніми права користування житловим приміщенням протягом 1 року, якщо вони там не проживали». Якщо більше 1 року, то можна ставити питання про визнання їх такими, що втратили право на житлову площу. І знову - суд враховує причини, чому фізична особа не проживає на цій житлоплощ», - сказала Рєзнікова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: