Прокуратура Франції вимагає закрити «представництво ДНР»

Прокуратура Франції вимагає закрити «представництво ДНР»
У вересні 2017 року Юбер Файяр оголосив про відкриття «офіційного представництва ДНР у Франції»
Фото: Bertrand Langlois / AFP

Суд ухвалить рішення у справі 7 вересня

Прокурор міста Екс-ан-Прованс Ашиль Кіріакідес під час судового засідання вимагав закриття асоціації, яка називає себе «офіційним представництвом» самопроголошеної «ДНР» у Франції.

Про це повідомляє AFP.

У вересні 2017 року колишній депутат місцевої ради міста Марселя від правової партії «Національний фронт» Юбер Файяр оголосив про відкриття «офіційного представництва Донецької Республіки у Франції».

«Ми маємо справу з напівдипломатичним представництвом у Франції, що порушує державний та міжнародний порядок. Донецька Республіка не визнана жодною державою світу, а тим більше Францією», - заявив прокурор Кіріакідес.

Прокурор зазначив, що президент асоціації Юбер Файяр отримав від самопроголошеної «влади ДНР» документ, який визначає його повноваження як «офіційного представника». За його словами, цей документ «складений за зразком створення іноземних посольств» відповідно до міжнародного дипломатичного протоколу.

«Такі «дипломатичні представництва» можуть підірвати міжнародний авторитет Франції», заявив прокурор.

Він звернувся до суду після того, як ознайомився з матеріалами, які передало йому Міністерство закордонних справ Франції. У своєму зверненні прокурор вимагає розпуску асоціації, закриття орендованого ним приміщення та заборони збирання її членів.

Під час засідання суду адвокат асоціації Жозі-Жан Боске заявив, що «це всього лише звичайна асоціація, навіть якщо до її назви входять слова «офіційне представництво». Це лише люди, які підтримують «ДНР».

Після засідання «президент» асоціації Юбер Файар, який також себе називає «почесним представником «ДНР у Франції», у коментарі агентству зазначив: «Я ані консул, ані посол».

Суд ухвалить рішення у справі 7 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: