У Франції засудили вегана, який схвалював вбивство м'ясника під час теракту

У Франції засудили вегана, який схвалював вбивство м'ясника під час теракту

Суд звинуватив чоловіка у «потуранні тероризму»

У Франції до умовного терміну покарання засудили активіста-вегана, який раніше написав пост у Facebook, де схвалював загибель м'ясника під час теракту 23 березня.

Про це повідомляє AFP.

Суд звинуватив чоловіка у «потуранні тероризму» через його публікацію у Facebook. У своєму пості він схвалював вбивство м'ясника терористами, поліція регіону помітила цю публікацію.

«Отже, ви вражені тим, що вбивцю вбили терористи. А я ні, у мене нульове співчуття до нього, тут є справедливість», — написав чоловік.

Суд виніс вирок у вигляді умовного позбавлення волі на 7 місяців. Передбачається, що чоловіка ув'язнять після хоча б однієї подібної заяви.

Відповідно до французького законодавства, будь-кому, хто схвалює тероризм або коментує його позитивно, загрожує кримінальна відповідальність.

«Я можу зрозуміти, що ви любите і захищаєте тварин, але не те, що ви ненавидите людей», — заявив після вироку адвокат сім'ї м'ясника Франк Альберті.

Нагадаємо, 23 березня, на півдні Франції у місті Треб неподалік Каркасона озброєний чоловік захопив заручників у супермаркеті. В результаті захопленні заручників, загинули двоє людей, ще двоє отримали поранення.

Пізніше повідомлялося, що поліцейський, який перебував у тяжкому стані після поранень під час інциденту, помер у лікарні.

26 березня лівий французький політик Стефан Пуссьє був заарештований за дописи у соцмережі Twitter, в яких він радів смерті поліцейського, який обміняв себе на заручників у супермаркеті міста Треб.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: