У ГПУ пояснили, що означає невизначеність місця проживання Януковича

У ГПУ пояснили, що означає невизначеність місця проживання Януковича
Будинок, де за даними ЗМІ, може проживати Янукович у Підмосков’ї

Сергій Горбатюк заявив, що ніяких юридичних наслідків невизначеність місця проживання Януковича не несе

До обрання запобіжного заходу колишньому президенту України Віктору Януковичу, невизначення його точного місця проживання не матиме юридичних наслідків. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

«На сьогодні в офіційний спосіб від правоохоронних органів Російської Федерації ми не отримали відповіді про місце проживання на території Росії колишнього президента. Ці дані проживання в Ростові на Дону… вони надійшли до прокуратури від адвокатів. Ми неодноразово надсилали клопотання до РФ… Повідомлення про відмову в екстрадиції ми отримали, а щодо місця проживання просто не отримали відповіді з цих питань. Юридичних наслідків це не понесе, якби стосовно нього був обраний запобіжний захід, наприклад, з перебуванням під домашнім арештом, а він відповідно не проживав за вказаною адресою – це мало б юридичний наслідок. А так це може вказувати лише на неправдивість даних його захисників», - зазначив він.

Нагадаємо, видання «Медуза» повідомило, що колишній президент України Віктор Янукович, можливо, проживає в підмосковній Баковці на місці колишньої дачі маршала Семена Будьонного. Ця ділянка належить Федеральному казенному установі «Заміський будинок прийомів «Русичі» МВС РФ.

У відповідь прес-служба Міністерства внутрішніх справ РФ заявила, що в будинку прийомів «Русичі» у Підмосков’ї ніхто не проживав і не проживає, будівля використовується для прийому і обслуговування делегацій.

Раніше у мережі з'явилося відео ймовірного особняка Януковича в Підмосков'ї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: