У Гройсмана розказали, кого треба обирати патріархом

У Гройсмана розказали, кого треба обирати патріархом
«Я був патріархом, є патріархом і буду ним», - підкреслив Філарет 11 жовтня

Патріарх Філарет, як заявив віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко, має значний авторитет серед українців

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко вважає, що лише патріарх Філарет може бути предстоятелем Української православної церкви.

Про це він написав 25 жовтня у Twitter.

«А кого ж іще обирати предстоятелем Української православної церкви, як не Святійшого Філарета? Хто ще має такий досвід служіння Богові та Україні? Хто ще має таку незламність духу? Хто ще має такий авторитет серед українців?! І якщо є інші кандидати, нехай озвуться, врешті-решт!» - зазначив Кириленко.

Нагадаємо, раніше предстоятель УПЦ Філарет заявив, що майбутній очільник Єдиної української помісної православної церкви повинен відповідати окремим критеріям, за якими його зможуть обрати на об'єднавчому Архієрейському соборі.

За словами Філарета, точна дата проведення Архієрейського об'єднавчого собору ще невідома.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков. Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: