У Єврокомісії відреагували на депортацію пропагандистів з України

У Єврокомісії відреагували на депортацію пропагандистів з України
Майя Косьянчич

Речниця Єврокомісії прокоментувала видворення з України цього тижня двох іспанських журналістів і російської пропагандистки

Європейський Союз сподівається, що українська влада утримається від встановлення обмежень щодо вільного потоку інформації та ЗМІ. Про це під час прес-брифінгу Єврокомісії в четвер заявила Майя Косьянчич.

«Так, ми знаємо про обидва випадки. Як ви знаєте, і ви могли почути це з преси, ми надаємо важливе значення свободі вираження поглядів та ЗМІ», - прокоментувала речниця Єврокомісії видворення з України цього тижня двох іспанських журналістів і російської журналістки.

«Говорячи про справу російської журналістки, я хочу підкреслити, що захист національної безпеки та громадян повинен здійснюватись відповідно до основних прав людини на свободу, в тому числі згідно з Європейською конвенцією з прав людини. Таке рішення має ухвалюватись з урахуванням уважного вивчення прав на свободу вираження поглядів, і ми сподіваємось, що українська влада утримається від встановлення обмежень щодо вільного потоку інформації та ЗМІ», - заявила речниця.

Стосовно справи двох іспанських журналістів, за словами Майї Косьянчич, ЄС чекає роз’яснень від українського міністра інформаційної політики, перш ніж надавати будь-які коментарі.

Раніше  ОБСЄ просило Естонію скасувати відмову в акредитації російським журналістам.

Нагадаємо, журналістка російського «Першого каналу» Анна Курбатова видворена з України із забороною в'їзду в країну строком на три роки.

ОБСЄ закликала Україну припинити депортацію іноземних журналістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: